Η plisse 27 αναστρεφόμενη, είναι η νέα πρόταση της NEXUS στα συστήματα σήτας, με πτυχωτό πανί και κορδόνι. Είναι μια σήτα για μπαλκονόπορτες, που μαζεύεται οριζόντια και από τις δύο πλευρές.

Το πτυχωτό πανί είναι Ολλανδικής προέλευσης, άριστης ποιότητας και αντοχής στις ακτίνες UV. Περιέχεται μεταξύ δύο συρόμενων προφίλ αλουμινίου, που επιτρέπουν το συνολικό μάζεμα της σήτας και το άνοιγμα της σε όλο το φάρδος. Το πάχος της πιέτας του πανιού είναι 20mm και του αλουμινίου είναι 27mm.

Ο κάτω οδηγός έχει ύψος 6mm για εύκολη διέλευση. Δεν βιδώνεται στο πάτωμα και προσφέρεται με ταινία διπλής όψεως. Επίσης προστατεύει τα κορδόνια, κρύβοντας τα στο εσωτερικό του πλευρικά. Το κουτί και το αντίκρισμα αλουμινίου, κουμπώνουν με το νέο σύστημα Bayonet κάνοντας την ακόμα πιο σταθερή.

Τα κορδόνια της είναι vectran (ανθακόνημα),ώστε να παρέχει αντιανεμική ενίσχυση και αντοχή στην καθημερινή χρήση. Η χρήση της είναι πανεύκολη καθώς διαθέτει εργονομική λαβή που χρησιμεύει ως πόμολο και κλείνει με μαγνήτες .